Açıklamalar

Tüm Kamuoyuna ve Yurtsever Kürdistan Gençliğine

Öncelikle Rojava saldırılarında şahadete ulaşan halkımızı büyük saygı ve minnetle anıyor anılarına bağlılığımızı ve intikam sözümüzü yinelediğimizi belirtmek istiyoruz.

Bilindiği gibi 100. yılını Kürt halkını yok etme, Özgürlük Hareketini tasfiye etme planları ile Küsdistan dağlarında başlattıkaları işgal operasyonlarında sonuç alamayan faşist, sömürgeci Erdoğan kliği Rojava, Başur ve Medya Savunma Alanları’na dönük yeni saldırı konseptini başlatmış bulunmaktadır. Yeminli Kürt düşmanı AKP-MHP diktatörü halkımıza ve mücadelemize karşı saldırı konspetine yeni bir katliam talimatı vererek mutlak tasfiye ve yok etme planlarını sürmektedir.

Bu dönem, tarihimizin en kritik ve önemli bir dönemini ifade etmektedir. Tüm kamuoyunun ve değerli halkımızın bildiği gibi 2022 yılı özelde de son yedi ay, savaşın ve mücadelenin yoğunlaştığı aylar olmuştur. Mücadele tarzımız ve gelişmeler önümüzdeki ayların sonuçlarının yaşandığı aylar olacaktır. Bu açıdan Kürdistan gençliği olarak bu süreçte sonuç alan bir mücadele içerisinde olunması gerekiyor. Şimdi yapacaklarımızı yarın yapamayız. İçerisinden geçtiğimiz süreç mücadeleyi yarına bırakacak bir süreç değildir. Çünkü tüm varlığını Kürdü yok etmeye adayan TC faşizmiyle karşı karşıyayız. Bu saldırılara karşı her Kürt genci kendisini sorumlu görmeli ve faşizmi yerle bir edecek mücadeleyi geliştirmelidir. Zap, Metina, Avaşin’de yenilgi yaşayan faşist, sömürgeci, katliamcı TC hükümeti yeni bir saldırı konsepti ile Rojava devrimimizi ve insanlığın zaferi olan Kobanê’yi yok etmek istemektedir.

Soykırımcı AKP-MHP çeteleri, başta Rojava olmak üzere Kürdistan’ın diğer alanlarında da saldırılarını yoğunlaştırmaktadır. Tasfiye ve imha etme konseptine daha fazla destek almak için küresel ve bölgesel güçlerle de ilişkilerini yoğunlaştırarak yeni antlaşmalar yaparak saldırılarını gerçekleştirmektedir. Hareketimize karşı yürüttüğü savaşı da baştan beri ABD ve NATO desteğiyle yaptığını tüm dünya bilmektedir. Yine Kürtleri pazarlayarak kendi varlığını sürdüren KDP ihanet çizgisinin bu saldırılar ve katliamlar içerisinde yer aldığını unutmamalı ve her yerde KDP ihanetine karşı aktif mücadele içerisinde olmamız gerektiğini bilmeliyiz.

Bugün biz vurmazsak düşman daha fazla katliamlar yaratacak

Gerilla direnişi ve halkımızın mücadelesi AKP-MHP faşit çetelerini ve destekçilerini amansız bir direnişle boşa çıkarmıştır. Halkımızın ve gerillanın direnişi düşman saldırılarını kırmış ve sonuç almasını engellemiştir. Geçen yedi aylık süreç içerisinde düşman gerillanın direnişini kırıp bu alanları ele geçirememiştir. Fakat düşman saldırılarını sürdürüyor ve sonuç almak için en kirli ve iki yüzlü oyunlarını oynamaya devam ediyor. İstiklal Caddesi’nde yarattığı katliam bu iki yüzlü oyunlarından biri olmaktadır.  Tüm bu gelişmeler göstermektedir ki önümüzdeki aylar halkımız ve bizler açısından daha önemli olacaktır. Bilmeliyiz ki NATO’nun tüm gücünü arkasına almasına rağmen sonuç alamayan gözü dönmüş katil Erdoğan ve çeteleri durmayacaktır. Bundan kaynaklı her alanda ve her yerde mücadeleyi geliştirmeli, AKP-MHP faşist diktasının yürüttüğü katliam konseptini kırmalıyız. Özelde de Kürdistan gençliği bulunduğu her alanı ceheneme çevirerek hesap sormalıdır. Devrimci bir halkın çocukları olan biz Kürdistan gençliği her yerde direnişe geçerek, faşizme karşı daha radikal ve sonuç alan eylemler içerisinde olmalıyız. Unutmamalı ve bilmeliyiz ki bugün biz vurmazsak düşman daha fazla katliamlar yaratacak. Bizler radikal eylemler gerçekleştirmezsek düşman kimyasal silahlarla halkımızı katletmeye devam edecektir Şimdi meydanlara çıkıp düşamana hesap sormazsak meydanlarda TC faşizmi kol gezecektir. Bu yüzden diyoruz ki Werin Cega Azadi hamlesiyle her anı devrimci intikam anına dönüştürüp zaferi kazanalım.

Serhildanları büyütmeye ve süresiz eyleme çağırıyoruz

İnsanlıktan anlamayan, hiç bir hak hukuk tanımayan bir düşman gerçekliği ile karşı karşıyayız. Kürdistan halkına reva görülen katlimaları, işgali yerle bir etmek için katliam ve soykırımdan başka bir şey düşünmeyen faşist, sömürgeci düşmanı tarihi yenilgiye uğratmak için Kürdistan yurtsever gençliğini varlığımızı korumak, özgürlüğümüzü sağlamak için serhildanları büyütmeye ve süresiz eyleme çağırıyoruz. Rojava devrimini ve Kürdistan’ın her karış toprağını faşist, katliamcı, işgalci, yeminli Kürt düşmanı olan AKP-MHP diktatörlüğünden korumaya çağırıyoruz. Hiçbir kural tanımadan şehirlerimizi ve dağlarımızı harabeye çeviren, halkımızı katleden, özgürlük gerillalarını yasaklı silahlarla katleden düşmana nihai darbeyi vurmak için bir daha böylesi bir saldırıya izin vermemek için diyoruz ki ayağa kalkalım, her yerde savaşalım, özgürlüğümüzü kazanalım.

 

Kürdistan özgürlük Gerillaları bu konuda üzerine düşen her şeyi yapmış, yapmaya da devam etmektedir. Büyük bedellerle elde ettiğimiz tüm kazanımlarımızı korumak için düşmanın bütün vahşi yönelimlerini, saldırılarını boşa çıkararak her şeyimizle mücadele etmeliyiz. Kürdistan’ın her karış toprağını korumak ve savunmak Kürdistan gençliğinin tarihi görevi olmaktadır. Taşla, sopayla ve elimizdeki her şeyi bir silaha dönüştürerek düşamanı yenilgiye uğratmalıyız. Ve yeniden belirtiyoruz. Tüm Kürdistan yurtsever gençlerini tarihi öcülük görevlerini üstlenmeye serhildanları büyütmeye çağırıyoruz.

Komalên Ciwan Koordinasyonu

21 Kasım 2022

 

Related Articles

Close