DergilerYurtsever Gençlik

Yurtsever Gençlik Dergisinin Eylül- Ekim Sayısı Çıktı

HABER MERKEZİ- Kuzey gençliğine hitaben çıkarılan Yurtsever Gençlik  Dergisinin Eylül Ekim Sayısı çıktı.

İki ayda bir çıkarılan Yurtsever Gençlik Dergisinin Eylül ve Ekim sayısı “Bi Ruhê Apoyî Xwe Nû Bikin Cenga Azadiyê Serbixin” şiarıyla sizlerle.

“Komara Metinger Qirêj û Tawanbare” adlı Önderlik perspektifinde faşist TC’nin özel savaş politikaları ve 12 Eylül darbesi ele alınmıştır.

“Tüm Gücümüzü Serhildanlar Geliştirmek İçin Seferber Edelim” adlı gençlik perspektifi ve “Mücadeleyi İmralı’dan Çıkartıp Bulunduğumuz Her Alana Yaymak Esas Görevimiz Olmaktadır” adlı genç kadın perspektiflerinde gençliğe düşen görev ve sorumluklar ele alınmıştır. Derginin dosya bölümünde “Komploya En büyük Cevap Gerillalaşmaktır” başlıklı yazı ile Kürdistan gençliği özgür gerilla saflarına çağrılmıştır. Diğer bir dosya yazısında ise 12 Eylül Vahşetinde kadın olmak başlıklı yazı ile Ş. Sara öncülüğünde  kadınlar tarafından Amed Zindanında 12 Eylül vahşetine gösterilen olağanüstü direniş ele alınmıştır.

Derginin portre bölümünde Evindarê Gerîlatiyê adlı yazı ile Ş. Andok Özgür’un Mücadelesi ve yaşamı ele alınmıştır.

Dergimizin röportaj bölümünde “Eylemsel Yoğunlaşmaları Merkeze Alarak Hamleyi Örgütlemek Önemlidir” başlıklı yazı ile PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit Yurtsever gençliğe dair perspektiflerde  bulunmuştur. Anı bölümümüzde ise PKK Merkez Komite Üyesi Muzaffer Ayata’nın kaleminde Heval Mazlum Doğan’ın yaşamı ve zindandaki direnişi ele alınmıştır.

Son olarak 1. PKK Gençlik Konferansının sonuç bildirgesine de dergide yer verilmiştir.

Derginin bu sayısında Kürdistan gençliğine hitap edecek daha bir çok konu ve başlığa yer verilmiştir.

“Sosyalizmde Israr İnsan Olmakta Isrardır” şiarıyla iki ayda bir çıkarılan Yurtsever Gençlik Dergisine şu adreslerden ulaşabilirsiniz.

Site: https://komalen-ciwan.com

Telegram: t.me/yurtsevergenclik

Telegram: t.me/KmlnCwn

https://issuu.com/yurtsevergenc

 

Apocu ruhla sizler gençliğin mücadelesini büyütmek için Yurtsever Gençlik Dergisini Okuyun! Tanıyın!

 

Related Articles

Close