GenelÖnderlik Değerlendirmeleri

Gençliğinizi, Büyük İhaneti ve Büyük Onursuzluğu Yaşamamanız İçin Çaldım ve Alıp Bir Yere Sakladım

RÊBER APO
Öncelikle Önderlik gerçeğinin incelenmesi zevkle yapılır. Sıradan, çok çeşitli alanlardan gelen dostlar bile heyecanla inceliyor ve doğruları anlamaya çalışıyor. Siz neden anlamayacaksınız? Gençsiniz, bir de öyle yorulmuş, yıpranmış bir haliniz yok. Doğrulara adanmaktan daha değerli bir şey var mı. Kendini doğrulara adayan kişilik her şeyi başarabilir. Tarzı, yöntemleri belirleyebilirsiniz. Sizi özenle hazırladık. Bizim ortamımıza gelen, kesinlikle kendisini doğrulara adayabilir. Kötü yetiştirilmiş, çok aldanmış ve aldatılmış olabilirsiniz, ancak yaptığınız çocukluk hatalarını tamamen aşabilirsiniz. Biz her şeyi doğrultuyoruz. Doğru anlamanın bütün yönlerini ortaya koyuyoruz. Geçmişte nasıl yaşadığınız önemli değil, önemli olan şu andaki doğrulara çok çarpıcı anlam vererek yaşamaktır. Kendimi her zaman bir çocuk gibi öğrenmeye açık tutuyorum. Aynı mütevazılığı siz de göstermelisiniz. Hiç durmaksızın olup bitenler üzerinde duruyorum. Siz de tüm bunların üzerinde durmalısınız. Benden daha mı anlı-şanlı, etkili-yetkilisiniz?
Kadın konusunda da yaşamanın bütün doğru yolları gösterilmiştir. Kendinizi doğru ele alma, doğru koruma, erkek kimliğiyle, kişiliyle tanışma ve hesaplaşma imkanları soruna kadar verilmiştir. Bununla oynama olmaz. Oynama olursa, kendinize en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Bu kadar çabayı boşuna harcamıyoruz. Üzerinde ucuz yaşamanız için değil, size çok gerekli olan, hatta her şeyden daha fazla gerekli olanı bulmanız için bu ortamı açık tutuyorum. Bu çabalara değer biçmezseniz bizim ortamımızda kalmazsınız. Dolayısıyla bu şansı en iyi değerlendirmesi gereken kişiler konumundasınız. Yılların alışıla gelmiş ucuz duygusallığını en başta kendiniz mahkum edeceksiniz. Özlemleri gerçekleştirmek ve özgürlüğü yakalamak o kadar kolay değil. Namusu yakalamak bu anlamda o kadar kolay değil. Görülüyor ki, bu temelde savaşa devam etmemiz gerekir.
Her şey, bunun dışında başka hiç bir kurtuluş yolunun olmadığını ortaya koyuyor, dolayısıyla en çarpıcı heyecan kadar anlayış ve koparıcı bir iradeyle sizi bu şansı değerlendirmeye zorluyor. Ucuz heveslerle hiçbir şey kazanılamaz. Yüksek bir çabanın, emeğin sahibi olmadan yaşamaya tenezzül bile edilemez. Önderlik bu konuda son derece çarpıcıdır ve bir şanstır.
Bu çalışmalarımız, tarihin en büyük gelişmelerinden birini yakalayabileceğimizi göstermiştir. Bunları neden değerlendirmeyelim? Bu gelişme büyük bir şanstır ve emekle yaratılmıştır, kendiliğinden elinize düşmüş değildir. Büyük ve zorlu bir savaşımla ulaşılan bir imkandır. Benim heyecanımı ve halen yüksek duyarlılığımı görmüyor musunuz? Halen eski hızımdan bir şey kaybetme şurada kalsın, daha bilinçli ve planlı değil miyim? Siz bu işe daha yeni başlıyorsunuz. Eskiden küçük bir gelişme bizi son derece heyecanlandırıyordu. Bu tarihi gelişmeler sizi neden heyecanlandırmasın ve en önemlisi de zafer tarzına bağlamasın. Bundan daha değerlisi var mı? Sizler, “çocuğuz, yaşam tecrübemiz yok” diye bu çalışmalara anlam veremeseniz bile ben size anlamını çok yönlü gösteriyorum.
Bir işi yapmadan önce anlayın. Önderlik tarzının en önemli bir özelliği de budur. Ben kırk defa ölçüp biçmeden, anlamadan bir tek sözcüğü söylemedim. Bir sömürgecilik kelimesini söylemek için yıllarca kendi içimde tekrarladım. Bugünkü tarzımla yıllar sonra sonuçları ne olabilir diye düşünerek söyledim. Uçarcasına, ele avuca sığmamacasına ve gereklerine amansızca ulaşırcasına söyledim. Ve sonuç beni buraya kadar getirdi. Sözcüklerle oynamadım, gerekenlerini yaptım. Öyle ilk günlerden sonra bırakmadım, sürekli geliştirdim ve derinleştirdim. Bugün en büyük ideolojik üstünlüğe ulaştım, yalnız pratikte durmadım. El atacağım her ilişkiyi örgütleyebilecek güce ulaştım. Bu bir yöntemdir. Bundan daha değerlisi var mı? Size bundan daha çok gerekli olan var mı? Her türlü yara berenize ilaç olan ve bundan daha çok muhtaç olduğunuz bir şey var mı? Aksi halde ne kadar zavallı, acınacak ve utanılacak durumda olduğunuzu bilmiyor musunuz? Başka türlü her şeyin size kaybettirdiğini bilmiyor musunuz? Sıradan bir yaşam iddiası olan için bile, eğer bir serseri, bir alçak veya bir gafil değilse bundan daha değerli yol, yöntem olabilir mi? Bunun dışında başka bir çare olabilir mi? Yalnız günümüzde değil, tarihte de PKK’nin Önderlik tarzından daha güçlü, daha fazla başarılı olan bir tarz var mı? Zengin, güçlü, güzel olmak, sevmek ve sayılmak istiyorsanız, bunların hepsi bu tarzla mümkündür. Bu çok açıktır, size düşen ise bunu öğrenmek ve duyumsamaktır. İddialı olanlar bu tarzı iliklerine kadar da yaşayabilir. İsteyen bu tarzda kendisini her türlü zafere doğru taşırabilir. Şimdi biz bundan nasıl vazgeçebiliriz, başka şeyler değerlidir diyebilir miyiz?

Başkaları da “ideolojimiz, örgütümüz var” dediler, ancak şu an karınlarını bile doyuramayacak haldeler. Düşmana bir fiske bile atamayacak durumdalar. Her şey bu kadar açık. Başka partilerin de tarihi var, ama günümüzde konuşamayacak, hatta bir aileyi bile besleyemeyecek durumdadırlar. Başka önderlikler de vardı, ancak konuşacak tek bir kelimeleri bile yok. Konuşmaları ise bir hiçtir. Eğer bütün bunlar doğruysa o zaman size düşen, bu doğrulara ekmek sudan daha fazla ihtiyaç duyup, kendinize mal etmektir. Eğer bu tarzı öğrendiyseniz, o zaman başarılı, güçlü ve her yürüyüşünde bir zafer olan militan haline gelmeniz kesindir. Yeter ki nefes alıp verilsin, gerisi başarıdır. Çünkü Önderlik budur. Bu Önderlikte yalan olamaz, bu Önderlikte takılma olmaz, bu Önderlikte uzun süre başarısızlık hiç mümkün değildir. Bu Önderlikte adeta yoktan var etmek, küçük bir imkanı yenilmez kılmak vardır. Yine eskiden de uzmanları şunu söylüyorlardı: “Gençliğiniz elinizden çalınmış.” Evet bu söyledikleri doğru! Sadece gençliğiniz değil, insanlığınız çalınmış, bir ülkeniz bile yok. Sizin üzerinize sayısız hesaplar yapıyorlar. Peki, sizin bunlara verdiğiniz yanıt nedir? Bunlar düşmanın sadece iddiaları değil, aynı zamanda özel savaşıyla günlük olarak size dayattıklarıdır. Gerçek bu değil mi? Biz sizden hangi gençliği çaldık? Düşmanın özel savaşını yaşayan gençliği ve yaşamı ben onlardan çaldım. Şimdi bütün sıkıntınız biraz da buradan kaynaklanıyor. Bu yaptığım, Promete’den ateşi çalmak kadar kutsal bir şeydir. Gençliğinizi, büyük ihaneti ve büyük onursuzluğu yaşamamanız için çaldım ve alıp bir yere sakladım. Bir gün her şeyi elinden alınan bu kişiliğiniz, belki özgür bir ortamda insanlığı, ülkesini ve özgürlüğünü seven bir kişiliğe dönüşebilir. Bunun için çaldım, bunun için sakladım. Bunu da anlayacaksınız.

Related Articles

Close