AçıklamalarGenel

YURTSEVER HALKIMIZA VE KÜRDİSTAN GENÇLİĞİNE!

 

Faşist soykırımcı TC Devleti, Kürdün kökünü kurutma stratejisi temelinde 14 Nisan’dan bu yana Zap, Avaşin ve Metina alanlarına saldırmaktadır. Kürdün onur ve özgürlük davası olan Kürdistan Özgürlük Hareketi PKK’yi topyekun tasfiye ederek soykırım amacını gerçekleştirmek istemektedir. Son 7 yıllık savaşın her bir anı bu stratejinin pratikleşmesine hizmet etmiş, TC faşizminin varlığı özgür Kürdün yok edilmesi hedefine bağlanmıştır. Bunun için Kürt katliamlarının meşrulaştırıcısı ve işbirlikçisi rolündeki Nato adlı küresel örgüt sonuna kadar Erdoğan- Bahçeli faşizminin yanında yer almış, zorlandıklarında can simidi olmasını bilmiştir. Kürt katliamı için gerekli her türlü diplomatik, siyasi, askeri destek vermekle yetinilmemiş, Kürdistan Özgürlük Gerillasının fedai yenilmez duruşunu kırmak için her türlü askeri teknik de faşist TC’ye peşkeş çekilmiştir.

Nato öncülüğündeki özgürlük davası peşindeki halklar düşmanı olan uluslararası güçler, TC faşizmiyle kol kola girerek, el ele tutuşarak Kürt halkının özgürlük umudunu boğmak, insan gibi yaşama hayalini karartmak istemektedir. İnsan olanın insanlığından utanacağı, mide bulandırıcı, aşağılıkça çıkar ilişkilerine girerek bu dünyanın en temiz, en saf, en güzel insanlarını her türlü yöntemle boğazlamaya çalışmaktadırlar. Komployla, entrikayla, çirkef pazarlıklarla sonuç almaya çalışmaktadırlar. OPCW, CPT gibi sözde uluslararası kimi kurumlar aracılığıyla ile de bu sahtekarlıklarını tüm insanlığa kabul ettirmeye çalışmakta, göz boyamak istemektedirler.

Yalnız artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Kürdistan Özgürlük Gerillası 6 ayı aşkın süredir Nato destekli faşist soykırımcı TC devletinin insanlık dışı vahşi, barbarca saldırılarına karşı tarihin en büyük savaşını ve direnişini sergilemektedir. 6 aydır faşist soykırımcı TC devleti sözde tüm dünyada yasaklandığı kabul edilmiş her türlü kimyasal silahla gerillaya saldırmaktadır. 6 aydır tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu insanlık dışı vahşet tüm dünyaya ispat edilmeye çalışılmakta, bu insanlık çığlığı duyurulmaya çalışılmaktadır. Son olarak yapılan bir açıklamayla 17 gerillanın bu kimyasallarla şehit düştüğü ilan edilerek, iki gerillanın kimyasal etkisinde kaldıktan sonraki görüntüleri paylaşılmıştır. Bu andan itibaren söz hükmünü yitirmiş, dünyanın görmesi gerekenler tüm vicdani rahatsızlığa rağmen herkese gösterilmiştir. Zaman ayağa kalkma zamanı olmaktadır.

Kürdistan Özgürlük Gerillasının her biri birer kahramanlık destanı olan fedai direnişi her zaman olduğu gibi bugün de tüm heybetiyle devam etmektedir. Kürdistan özgürlük gerillası tüm halkımızın, kadınların, gençliğin ve hepimizin yüz akıdır, onur ve şeref sembolüdür. Baz ve Helbest yoldaşlar şahsında başta kimyasalla şehit düşürülen 17 fedai yoldaşımızın ve tüm şehitlerimizin anıları önünde saygıyla, minnetle eğiliyoruz. Apocu Gençlik Hareketi olarak bu duruş karşısında üzerimize düşen sorumluluk ve görevleri yerine getirme temelinde kutsal şehitlerimizin hayallerini başaracak zafer gününe kadar savaşacağımızın sözünü bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Kürdistan Özgürlük Gerillası Zap, Avaşin ve Metina’da görüldüğü biçimde özgürlük devrimini fedai bir ruhla göğüslemeye devam edecektir. Kürdistan Özgürlük Gerillası aman dilemeden, minnet etmeden, herhangi bir karşılık beklemeden bu direnişi sürdürmektedir. Apocu fedai ruhla asrın direniş destanını yazmaktadır. Bununla beraber varlık yokluk savaşı tüm yakıcılığıyla  devam etmektedir. Zaman düşmanın vahşetine karşı şikayet etme, yas tutma veya sessiz kalarak izleme zamanı değildir. Zaman soykırımcı saldırılara karşı yardım dilenme, görevlerini birilerine veya bir yerlere havale etme zamanı değildir. Zaman insan olanın insanlığından utanacağı faşist Tc’nin kimyasal vahşetine karşı yumruğumuzu sıkarak, öfkemizi bileyerek, irademizi keskinleştirerek tüm dünyayı direnişimizle felç etme zamanıdır. Zaman özgürlük tanrıçalarımız olan Sara ve Rukenlerin ruhuyla düşmanın üzerine yürüme zamanıdır. Şimdi gerekli olan başta Kürdistan Gençliği olmak üzere herkesin görev ve sorumluluklarını zaman kaybetmeden yerine getirmesidir.

Faşist düşmanın saldırılarına karşı Kürdistan’ın dört bir yanındaki yurtsever devrimci gençlik gerilla ruhuyla seferber olmalıdır. Bakur’dan Rojava’ya, Başur’dan Avrupa’ya kadar her yerde milyonları harekete geçirerek meydanlar tutulmalı, her türlü bedel göze alınarak dünya ayağa kaldırılana kadar durulmamalıdır. Kürdistan gençliği Avrupa’da gerillaya karşı geliştirilen vahşeti tüm dünyaya duyuracak radikal işgal eylemleri geliştirmeli, uluslararası kurumları , Tv kanallarını, havaalanlarını ve meydanları felç ederek yaşamı durduracak bir direnişi geliştirmelidir. Rojava’da milyonların öfkesini direnişle tüm dünyaya sergileyecek kitlesel eylemlere öncülük edilmelidir. Başur’da işbirlikçi ihanetçilere karşı ihanetin lanetleneceği eylemlere seferber olunmalıdır. Bakurê Kurdistan gençliği ise her yerden ve her zamandan daha fazla sorumluluk duyarak faşizmin dayattığı sessizliği parçalamalı, gerillanın sesi, ruhu ve intikam andı olmalı ve ayağa kalkmalıdır. Bakurê Kurdistan gençliğine layık olan Egidce duruşu çökmekte olan faşist Erdoğan Bahçeli ve Soysuz adlı soykırımcılara göstermeli, TC’yi yangın yerine çevirmelidir.

Faşist düşmanın vahşeti zayıflığındandır, çökeceğinden duyduğu bastırılamaz korkusundadır. Kürdistan Gençliği her kritik dönemde olduğu gibi bu tarihi savaş ve direniş döneminde de kendisinden beklenen cesaret ve fedakarlığı göstermeli, Apocu gençliğin eylemci duruşuyla Kürt düşmanlarına dünyayı dar etmelidir. Bu temelde Kürdistan Gençlik Hareketi Komalên Ciwan olarak şehitlere olan bağlılık, intikam ve zafer sözümüzü yineliyor, yurtsever, devrimci, sosyalist ve enternasyonal gençliği sonuç alıncaya kadar durmayacak eylem seferberliğine çağırıyoruz.

19 EKİM 2022

KOMALÊN CIWAN KOORDİNASYONU

vizer download apk

Related Articles

Close