GenelRöportaj

Başkaldıran dağlar, başkaldıran gençleri bekliyor

PAJK Koordinasyon Üyesi Ronahi Serhat: “Roboski, Cizre, Sur, Helepçe, Şengal ve Kobanê’nin intikamını almak ve İmralı sistemini parçalamak için başkaldıran dağlar, başkaldıran gençleri bekliyor”

PAJK Koordinasyon Üyesi Ronahi Serhat, 40 yıllık Kürt Özgürlük Mücadelesi içerisinde gençliğin rol ve misyonu üzerinde değerlendirmelerde bulunarak, gençliğe çağrıda bulundu. Serhat, “Roboski, Cizre, Sur, Helepçe, Şengal ve Kobanê’nin intikamını almak ve İmralı sistemini parçalamak için başkaldıran dağlar, başkaldıran gençleri bekliyor” dedi.

Mücadele, gençlik katılımı ile devrimci halk savaşına dönüştü

40 yıldır yürütülen Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde, halkı canlandıran, gençliği ayağa kaldıran ve öncü yapan gençlik katılımı, gençlik ruhu ve Apocu irade ile başlatıldığına dikkat çeken Serhat, başlatılan yeni aşamanın devrimci halk savaşına dönüştüğünü vurguladı. Serhad, bundan dolayı Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın, “Genç başladık, Genç başaracağız” sözünü kullandığını söyledi.

Gençlik mücadelesini toplumsallaştırmalı

Mücadelenin çok önemli ve hassas bir süreçten geçtiğini belirten Serhat, gençliğinin önünde duran tarihi öncülük misyonunu yapmazsa hedef ve amaçlarının gerçekleştiremeyebileceğinin altını çizdi. Bugün önümüzde duran tüm sorunlar başta Önder Apo’nun, halkların ve kadınların özgürlük sorunundan kaynaklandığını söyleyen Serhat, gençliğin yürüttüğü mücadeleyi halkların mücadelesiyle birleştirerek çözüme ulaşabilirliğine dikkat çekti.

Gençlik tarihteki öncü ruhu ile birleşmeli

Dünya’da sosyalizm ve özgürlüğün temsil ettikleri bir mücadele yürüttüklerini vurgulayan Serhat, “Bundan dolayı bütün halkların umudu biziz. Bu nedenle ulus devlet ve emperyalist sistem daha çok gençliğin üzerine yoğunlaşıyor. Gençliğin akıl ve kişiliğini parçalıyor. Kapitalist sistem gençliğin öncü ve devrimci olmasını istemiyor. Çünkü gençlik özünde devrimci ve öncüdür. Bunu tarihte de 68 kuşağına baktığımızda dünyaya gençlik öncülük ettiğini görürüz. Yine 70’li yıllarda Önder Apo ve arkadaşları birer genç ve gençlik öncüleriydi” diye konuştu.

Gençlik, düşmana verdiği cevaplarını geliştirmeli, büyütmeli

Düşmanın Kürt Özgürlük Mücadelesi üzerine kilitlendiğini ve yine imha ve bir kez daha komplo ve tasfiyeciliği gerçekleştirmek istediğini söyleyen Serhat, “Gerilla ve halkın üzerine vahşice yoğun saldırılar var. Çünkü düşman halkın Apocu öncülük çizgisinde özgürlüğüne kavuşmasından korkuyor. Bu nedenle en çok kirli politikalarını toplumun motor gücü gençlik üzerinde yürütüyor. Gençliğin buna en büyük cevabı da şimdi savaş cephelerinde meşru savunma hakkını kullanarak, Demokratik Konfederal sistemin inşasında büyük rol sahibi olarak veriyor ve bunu daha da geliştirmek ve büyütmesi gerekir” dedi.

40 yıllık mücadelede gençliğin görevi netleşti

Kapitalist sistemin gençlik üzerinde spor, kültür, sanat ve benzeri birçok konu ile uyuşturmak istediğini belirten Serhat, ‘eğer bir toplumda gençlik ölüyse toplum ölüdür’ sözünü gençliğin doğru anlaması gerektiğine dikkat çekti. Serhat, ama gençliğin 40 yıllık Kürt Özgürlük Mücadelesi ile artık kalıplarını kırdığını vurgulayarak, gençliğin çizgisi net, kessin ve artık gençliğin uyandığını söyledi.

‘Başkaldıran dağlar, başkaldıran gençleri bekliyor’

Kürt Özgürlük Mücadelesinin öncülüğünü gençliğin yaptığının altını çizen Serhat, “Bir kez daha çağrı da bulunuyoruz; Başkaldıran dağlar, başkaldıran gençleri bekliyor. Genç ve genç kadınlar gelin hep birlikte özgürlük savaşını büyütelim. Ve Roboski, Cizre, Sur, Helepçe, Şengal ve Kobanê’nin intikamını alalım. İmralı sistemini parçalayalım. Bunlar gençliğin kutsal görevleridir. Bu nedenle gençlerden ve gençlikten eminiz ki sınırları aşıp, zincirleri kırıp özgürlük saflarına katılacaktır.

Related Articles

Bir yanıt yazın

Close