AçıklamalarGenel

Gençlik Komutanı Şehit Baran Mawa’nın Mücadele Duruşunu Zaferle Taçlandıracağız

Tüm Halkımız ve Devrimci Yurtsever Gençliğe

Öncelikle içerisine girdiğimiz büyük direniş ayı olan Temmuz ayında, 14 Temmuz direniş şehitleri başta olmak üzere Baran MAWA arkadaş şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyor; mücadelelerine bağlılık sözümüzü yineliyoruz.

14 Temmuz 1982 yılında faşist soykırımcı TC devletine karşı Amed zindanlarında Kemaller, Hayriler, Akifler ve Ali Çiçekler büyük ve tarihi bir direnişin sahibi oldular. Mücadele tarihimizde büyük bir dönüm noktası yaratan 14 Temmuz direnişi her zaman olduğu gibi bugün de faşist sömürgeciliğe karşı büyük bir direniş ruhunu yaratmaktadır. Aynı direniş ruhuyla Kürdistan dağlarında büyük bir zafer tutkusuyla savaşan Kürdistan Özgürlük Gerillası Amed Zindanlarından aldıkları direniş meşalesini taşımaktadır.

Şehitler gerçeğimizin yarattığı değerler ve açığa çıkardığı hakikat şunu çok net ortaya koymaktadır ki zafer tutkusu ve mücadele azmi her şeyi yaratan temel gerçekliktir. 40 yılı aşan mücadele tarihimiz bu gerçeklikle birçok kahraman, fedai kişiliği açığa çıkarmıştır. Bu gerçeklikle kişiliğini eriten ve bütünleştiren arkadaşlardan biri de kuşkusuz Baran arkadaş olmuştur. Baran Mawa yoldaş, mücadeleyle tanıştığı ilk süreçlerden itibaren öncülük rol ve misyonunu büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getirmiş; kararlı ve iddialı duruşuyla gençlik hareketinde büyük emekleri olmuş ve bu anlamda Kuzey Kürdistan devrim çalışmalarında en önde mücadele etmiş, sorumluluk üstlenmiş, yoğun bir emeğin sahibi olmuştur. Bununla yetinmeyerek Kürdistan özgürlük dağlarında da büyük bir heyecan ve coşkuyla mücadelenin her alanında yer almıştır. Rojava Devrimi’nin ilk süreçlerinde Rojava’nın bir çok alanında çalışma yürüterek, devrimin yarattığı değerlerle ve devrim ruhuyla gençlik örgütünün devrimci öncülüğünü üstlenmiştir. Uzun yıllar Gençlik Hareketi yönetimi çalışmalarında yerini alan Baran arkadaşın bitip tükenmeyen gençlik enerjisi ve radikal duruşu gençlik örgütümüzün de her zaman coşkun bir sel gibi akmasını sağlamıştır. Bütün imkansızlıklara rağmen hiçbir zaman inançsız yaklaşmamış, tam tersine imkansızlıklar içerisinde büyük imkanlar yaratarak devrimin hizmetine koymuştur. Önderlik paradigmasına büyük bir inançla yaklaşan, özümseyen ve kendini bu bilinçle yetkinleştiren Baran arkadaş, özgürlük hareketimizin içerisinden geçtiği tüm zorlu koşullarda tutumunu ve yaklaşımını her zaman net bir şekilde korumuştur. Bu anlamda hiçbir tereddüt göstermeden örgütsel tutumundan hiçbir zaman taviz vermemiştir. Düşmanın hareketimize karşı yürütmüş olduğu inkar ve imha saldırılarına karşı büyük bir inanç ve yaratıcılıkla düşman saldırılarını boşa çıkarma ve mücadeleyi zafere ulaştırma temelinde fedai bir ruhla devrimin öncü kişiliklerden olmuştur.

Bilindiği üzere 2015 yılında gençlik hareketi öncülüğünde tarihi özyönetim direnişleri başlatıldı. Bu anlamda büyük bir emeğin sahibi olan ve bu sürecin zaferle sonuçlanacağına dair büyük bir umut ve inançla bu sürece katılan Baran arkadaş, gençlik hareketinin öncülük görevini yürütmesinde büyük bir rolün sahibi olmuştur. Yüzlerce gençlik kadrosunun bu sürece hazırlanmasında ve o tarihi süreçte açığa çıkan direniş ve kararlılık ruhunun oluşturulmasında Baran arkadaşın yoğun çabaları etkili olmuştur. Bu anlamda özellikle gençliğin eğitimini önemseyerek; Önderlik ideolojisi ve felsefesi temelinde eğitim çalışmalarında tecrübe ve birikimiyle her zaman zenginlik kazandırmıştır. Baran arkadaş her zaman etrafındaki tüm yoldaşlarında devrimci kişilik yaratan bir duruşun sahibi olmuştur. Bunun sonucunda Sur, Nusaybin, Cizre, Şırnak, Gever başta olmak üzere direnişin yayıldığı her alanda düşmanın sadece tekniğiyle yürütmeye çalıştığı çöktürme politikalarına karşı her bir arkadaş şahsında tarihte ve dünyanın hiçbir yerinde benzerlerine rastlanmayacak bir direniş ortaya çıkmıştır. İşte bu ruhu açığa çıkaran PKK ‘nin ve Önderliğimizin yarattığı değerlerin birikimidir. Heval Baran bu değerlere olan bağlılık ve inançla kendini her zaman yenileyerek katılmayı hedeflemiştir. Yoldaşlığa olan inancı ve şehitlere olan bağlılığıyla layık olma temelinde mücadelede aktif rol üstlenerek, mütevazi duruşuyla gittiği her alanda büyük bir etki yaratmıştır.

Yaşamın her anında öncülük yapan Baran arkadaş, hakikat ve özgürlük arayışını aralıksız bir biçimde sürdürmüştür. Bu anlamda derin tarihsel bilinci ve öngörüleriyle var olan süreci en doğru bir biçimde okuyarak, dönemin Apocu militan sorumluluklarını ortaya koyarak sürece cevap olmuştur. Dolayısıyla kendisini en üst düzeyde bu sorumlulukla oluşturmuş, her anlamda örgütsel kaygı ve hassasiyetle kişiliğinde partilileşmeyi yaratmıştır. Her zaman olduğu gibi yine içerisinden geçtiğimiz tarihi bir süreçte, sürecin seyrini belirleyecek bir tarzla, fedai bir ruhla katılımı kendisine esas almıştır. Sömürgeci düşmanın Kürt halkı ve Kürdistan Özgürlük Gerillalarına karşı yürüttüğü inkar ve imha politikalarına karşı Baran arkadaş, hep diri tuttuğu intikam duygusuyla 2017 yılında yönünü mücadelenin en zorlu alanlarından biri olan Botan’a vermiştir. Mücadele tarihimizde önemli bir yere sahip olan Botan birçok kahramanlığa şahit olmuştur. Heval Baran da bu alanda büyük bir kararlılıkla öncülük etmiş, mücadelesi ve direnişi ile bu anlamda tarihe büyük bir iz bırakmıştır. Sürece en aktif katılımı esas alarak gençliğin öncülük ruhuyla tüm çalışmalarda yerini alan Baran yoldaş, 7 temmuz 2018 yılında Faraşin alanında şehitler kervanına katılmıştır.

Baran arkadaş kişiliğiyle, duruşuyla, mücadele yürüyüşüyle Kürdistan gençliğinin öncü komutanı olmuştur. Bu anlamda tüm Kürdistan Gençliği’ nin Baran yoldaşı tanıması, anlaması, kendisine örnek bir kişilik olarak esas alması gerekmektedir. Özgürlük Devrimimiz Ş. Baranların mirasını devralan binlerce Baranın öncülüğüyle kesinlikle zafere ulaşacaktır. Bu temelde bulunduğumuz direniş ayında ve içinden geçmekte olduğumuz zafer yürüyüşü sürecinde Baran MAWA arkadaş şahsında bütün devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, şehitlerimizin anısını faşist düşmanı kahredecek bir mücadele duruşuyla zaferle taçlandıracağımızın sözünü yeniliyoruz.

07.07.2019
Komalên Ciwan Koordinasyonu

Related Articles

Bir yanıt yazın

Close