AçıklamalarGenel

Komalên Jinên Ciwan: ‘Zafer direnen kadınların olacak’

“Genç kadınları SERİ HILDE hamle ruhunu tüm alanlarda haykırmaya çağırıyoruz. Zafer her zaman direnen kadınların olacaktır.“

Kadın direniş tarihi binyıllara dayanan bir geçmişe sahip olsa da özellikle Kürt kadın özgürlük hareketinin mücadelesiyle birlikte sömürgeciliğe, erkek egemen zihniyete karşı geliştirilen mücadele ile bu direnişi çok daha farklı ve üst bir aşamaya taşınmıştır

Biz kadınların dili, kimliği, rengi ne olursa olsun buluştuğumuz ortak nokta KADIN kimliğimiz olmaktadır. Önderliğimizin de vurgu yaptığı gibi kadın ilk ezilen sınıf ulus olarak tanımlanmıştır. Konumu mevkisi ne olursa olsun her zaman ezmek, katletmek, tecavüze uğratmak, taciz etmek, işkence yapmak kadına reva görülmüştür. Yüzyıllar geçse de, evren, insanlık sürekli bir gelişim içinde olarak tanımlansa da kadın açısından makus tarih hiçbir zaman değişmemiştir.

Kadınlar bu gün tek ses, tek yürek olarak tüm alanlarda, tüm bu erkek aklı ile oluşturulan düzenlere karşı bir başkaldırı içerisindeler” diyen gençlik örgütü, her yerde isyan ve direniş seslerinin yükseldiğini kaydetti.

Özellikle Efrin direniş cephelerinde bugün onlarca halktan yüzlerce kadın aynı cephelerde faşist sömürgeci AKP çetelerine karşı savaşmakta, aslında Efrin direniş cephelerinde tüm erkek egemen zihniyetlere, talan savaşı yürüten tüm egemenlere karşı mücadele etmektedirler.

Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Özellikle genç kadınlar mevcut verili sisteme karşı en büyük başkaldırılarını akın akın direniş cephelerinde yer olarak ortaya koymaktadırlar. Bu nedenle 2018 yılı 8 Mart’ı her zamankinden çok daha anlamlı, daha fazla özgürlüğe kadınları yaklaştıran bir yıl olacaktır. Kadınların ve özelde de genç kadınların direniş ve mücadele sesi her zamankinden çok daha gür çıkmaktadır. Biz Komalên Jınên Cıwan örgütü olarak da bu 8 Mart’ı aynı heyecan ile karşılıyoruz. 8 martı 2018 yılı mücadelesinde zafer yürüyüşümüzün görkemli startı olarak görüyoruz. Tüm alanlarda genç kadınlar öncülüğünde tüm kadınların direniş ruhu ile meydanlara akacağını biliyoruz. Genç kadınlar susmayacak, boyun eğmeyecek, itaat etmeyecek, başkaldıracak ve Efrin direnişinin yarattığı ruhu tüm alanlara taşıracaktır.

Bizlerde tüm genç kadınların, kadınların 8 Mart’ını kutluyor, ve hep birlikte tüm kadınlarla erkek egemen zihniyetlerine karşı, onların savaş, talan, katliam kültürlerine karşı topyekün mücadele ile, topyekün direniş ile mutlak kadın özgürlüğü mutlaka kazanılacaktır diyoruz. Genç kadınlar başta olmak üzere tüm kadınları özgür geleceğimizin teminatı olan Efrin cepheleri başta olmak üzere tüm direniş cephelerinde safları sıklaştırmaya daha gür seslerle haykırmaya çağırıyoruz. Genç kadınları SERİ HILDE hamle ruhunu tüm alanlarda haykırmaya çağırıyoruz. Zafer her zaman direnen kadınların olacaktır.”

Related Articles

Bir yanıt yazın

Check Also

Close
Close