AçıklamalarGenelŞehit

Hozan Çiya yoldaş her şeyden öte yaşam komutanı olmak demektir

Türk sömürgeciliğinin Kürdistan’ı işgal ederek, Kürt halkını soykırım kıskacı altında bırakarak, asimilasyonla, talan ve katliamla yok etme politikasına mukabil yıllardır Kürdistan gençlerinin PKK öncülüğünde fedai bir duruş sergileyerek, hiçbir bedel ödemekten çekinmeyerek, direnişlerini sürdürüyor ve sürdürmeye devam edecek.

Bu destansı direnişte binlerce yiğit Kürt gencinin ve Kürt kadınının kanlarıyla kadim Kürdistan topraklarını suladığı ve kutsadığı da ifade edilen açıklamada şunlara yer verildi: “Kuşkusuz devrimci mücadele ancak ve ancak bu ruhla anlam kazanır ve bu ruhla başarılabilir. Bu ruh ve bilinci en üst düzeyde yaşayan Hozan arkadaş da Türk işgalciliğinin Kürdistan’dan çıkarılması amaçlı mücadelesini büyütmek amacıyla Kuzey Kürdistan dağlarında bir süre gerilla faaliyetleri içinde kaldıktan sonra, 2017 başında Xakurkê alanına yönelik yapılan operasyonda bir grup arkadaşla şehitler kervanına katılmıştır. Şehit Hozan Çiya için anısına layık olunacak en büyük eylem ve yoğunlaşma şüphesiz bütün öfkemizi örgütleyerek işgal güçlerine yönelmektir, devrimci intikam almaktır. Bizim için de şehit Hozan yoldaşın anısına sahip çıkmanın tek yolu sömürgeciliği parçalamaktır, devrimci intikam mücadelemizi büyütmektir. Bu kutsal toprakları ya özgürleştireceğiz ya özgürleştireceğiz sözümüzü yeniliyoruz ve şehit Hozan Çiya yoldaş şahsında yiğit yoldaşlarımızı saygı, minnetle anıyoruz. Komalên Ciwan Koordinasyonu olarak yurtsever, değerli ailesine ve halkımıza başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.

Türk faşizminin pervasızlaştığı ve hiçbir ahlaki ölçü tanımadığı son iki yıllık topyekûn savaşta hiçbir başarı sağlamadığı gibi Kürdistan gerillası karşısında ağır hezimetlerle karşılaşmıştır. Bundan kaynaklı da kış koşullarını fırsat bilerek gerillanın üstlenme alanlarına saldırıda bulunmuş ve kendince hezimetlerinin üstünü örtmeyi amaçlamıştır. Fakat güneş balçıkla sıvanamadığı gibi işgal ordusunun hezimeti asla hafızalardan silinmeyecektir. Nitekim nisanda PKK bitecek propagandasını düşman yapadursun Kürdistan’da ekilen direniş tohumu her gün biraz daha büyümekte ve işgal güçlerini her gün biraz daha gerilemektedir. Ve bu işgali bitirene kadar Kürdistan dağlarında faşist TC ordusuna kan kusturmaya devam edeceğiz.

Hozan yoldaş gençlik örgütü içinde yıllarca emek vermiş, Kürdistan kurtuluşu için birçok çalışmada yer almış, mütevazı, inanç dolu ve sade yaşamıyla bizim için ölçü olan bir yoldaştır. Kuzey devriminde yer almak için bütün hücrelerine kadar kendisini hazırlayan Hozan yoldaş, yaşamda olduğu gibi eyleminde ve pratiğinde inanç ile amacını ortaklaştırmayı başarmış ve bu temelde işgalci güçlere karşı mücadele etmiştir. Hozan yoldaş demek, pasifliğe, geride durmaya ya da kuytu yerlerde kalmaya lanet etmek demektir; her an işgal güçlerine karşı öfke kusmak, intikam almak ve sömürgeciliği Kürdistan’dan defetmek demektir. Dolayısıyla Hozan yoldaşın ruhu demek dönemin fedai militan ölçüsüne ulaşmış Apocu militan demektir. Hozan Çiya yoldaş her şeyden öte yaşam komutanı olmak demektir. Yaşamın neresinde olursa olsun her anını mücadelenin yüceliğine adamış bir duruş, ardılları için bir rehber bir ışıktır.

Komalên Ciwan örgütü olarak hiç kuşkusuz şehitlere layık olmanın sorumluluğuyla zafer bayrağını devralacağız ve bunun için hozan yoldaşın mücadelesini zaferle taçlandırana kadar bütün benliğimizle mücadeleye kilitleneceğiz. Yüreğimizde yaşatacağımız yoldaşımızın hayalini gerçekleştirmek ve intikamını almak mücadeleye bağlılığımızın bir görevidir. Kürdistan’da sömürgeciliği kırana kadar işgal gücünü parçalayana dek mücadelemiz büyüyerek devam edecektir.

Related Articles

Bir yanıt yazın

Close