AçıklamalarGenelŞehit

Efrîn’de Şahadete Ulaşan Brûsk, Hawar ve Garzan Yoldaşları Saygıyla Anıyoruz

                      Yurtsever Halkımıza, Gençliğe ve Basına

Tarihin en görkemli direnişlerinden  olan EFRİN direnişinde en başından beri yer alan ve geçtiğimiz günlerde şahadete ulaşan  Brûsk Baran, Hawar Şêrawa  ve Garzan  Efrin arkadaşların öncelikle değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever halkımıza ve mücadele arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.

Brûsk arkadaş 10 yılı aşkın bir süredir gençlik çalışmalarımızda yer almış ve bu uzun zaman içerisinde emekçi ve pratikçi yönleri ile her zaman tüm arkadaşlarına örnek olmuştur. Gerek kuzey Kürdistan’da gerekse de Efrin’de uzun yıllar çalışmalar yürütmüş ve tüm pratiklerinde üstün bir mücadelenin sahibi olmuş, örgüt görevlerini başarı ile yerine getirmiş ve en zor alanlarda ve görevlerde başarılı sonuçlar almıştır.  Pratik, çözüm üreten yönleri ile, yaşam içerisinde her zaman moral ve coşkusuyla, emekçiliğiyle halka ve gençliğe ilgisi ve bağlılığıyla  örnek olmuş, örnek alınmış, etkilemiş ve birçok genç Brusk arkadaşın takipçisi olarak mücadele saflarını akmıştır.  Tarihi Efrîn direnişinde sonuna kadar yer almış ve militan cesaretli, hep ön saflarda mücadele eden duruşuyla, üstün mücadelesi ile yine bize öncü  olmuştur.

Hawar arkadaş sade özlü emekçi mütevazi yönleri ile her zaman yaşamda tüm yoldaşlarına örnek olan  özlü bir  katılımın sahibi olmuştur.  Kısa zamanda önemli sorumluluklar kaldırmış, örgüt görevlerine üstün bir başarı ile katılmış ve etkili sonuçlar almıştır. Efrin direnişinde düşmanın kendi topraklarını sömürmesini asla kabul etmeyen Hawar yoldaşımız her zaman direnişin en ön saflarında yer almıştır.

Garzan arkadaş çalışma yürüttüğü Efrin’de bulunduğu sürece özellikle halka karşı duyarlı üstün bir sorumlulukla gece gündüz demeden halkın tüm ihtiyaçlarına koşan tüm yoldaşlarına karşı büyük bir sorumlulukla yaklaşıp her çalışmaya koşan büyük emekler veren bir arkadaşımız olmuştur. Sade mütevazi duruşuyla çalışma alanlarında  7 den 70 e herkesin sevgisini kazanmış üstün bir mücadelenin sahibi olmuştur.

Çağın büyük direnişinde faşist sömürgeci TC devletine karşı en ön cephelerde sonuna kadar direnen ve yine bu direnişte şahadete ulaşan her 3 yoldaşımızda kahramanca duruşlarıyla mücadelemizde takipçisi olacağımız arkadaşlardır.  Komalên Cıwan örgütü olarak arkadaşlarımızın anılarına ve mücadelelerine bağlı kalacağımız ve anılarına bağlı kalarak bize devrettikleri direniş bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

Bununla birlikte faşist sömürgeci TC devleti başta olmak üzere ülkemizin işgal etmeye çalışan tüm güçlere karşı her alanda  sömürgeciliğe karşı  Serî Hilde şiarı ile üstün bir mücadelenin sahibi olacağımızı belirtiyoruz. Bu temelde tüm Kürdistan gençliğini ve yurtsever demokrat gençliği sömürgeciliğe karşı her alanda şehitlerimizin intikamı için ve hesap sormak için, başkaldırıya ve  mücadeleye çağırıyoruz.

Komalên Ciwan Koordinasyonu

 

Related Articles

Bir yanıt yazın

Close