AçıklamalarGenel

Tecriti kırmak, Faşizmi yıkmak ve Kürdistan’ı özgürleştirmek için Serî Hilde

DİRENEN HALKIMIZA, DEVRİMCİ YURTSEVER GENÇLİĞE VE BASINA

Önder Apo’ya karşı yürütülen ağır işkence ve tecrit 20. yılını geride bırakıyor. Soykırımcı Türk devleti ve jandarmalığını yaptığı emperyalist güçler, hareketimizin tasfiyesi ve halkımızın kazanımlarını yok etmek için Önder Apo şahsında Kürdistan halkını ve coğrafyasını komployla tasfiye etmek ve imha etmek istedi. Bu kirli politikayı Kürdistan gençliği öncülüğünde gelişen “Güneşimizi Karartamazsınız” eylemsellikleri temelinde bedenlerini ateş topuna çevirmesi, halkımızın ve Kürdistan Özgürlük Gerillasının her alanda komplo’yu boşa çıkartmayı bilmiştir.

Bugün de Önderliğimiz üzerindeki ağır tecrit ve işkenceye karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde gelişen ve yurtdışında da sayıları yüzlere ulaşan açlık grevi eylemleri soykırımcı Türk devletini şaşkına çevirmiş, halkımızın direniş kültürü işgalci Türk devletini geri adım atmaya zorlamıştır. Bu temelde soykırımcı Türk devleti bu direnişi kırma adına özel savaş politikalarına başvurmuş ve saray oyunlarıyla kazanabileceğini zannetmiştir. Kürdistan gençliği ve yurtsever halkımız bu özel savaş politikasına karşı duyarlı olmalı ve direnişi her alanda büyütmelidir. Bugün başkaldırıp, Tecridi kırmak, Faşizmi yıkmak ve Kürdistan’ı özgürleştirmek için tek yol direnmektir, alanlarda olmaktır.

Bununla beraber 20 Ocak 2018 tarihi işgalci ve soykırımcı Türk devletinin ülkemiz Kürdistan’a, yurtsever halkımıza ve Özgürlük Hareketi’nin kazanımlarına dönük saldırılarının Efrîn işgal saldırılarıyla somutlaştığı kara bir gündür. Geride bıraktığımız 1 yıl içerisinde Efrîn halkı ve coğrafyası her türlü katliam, talan ve hırsızlıkla yüz yüze kalmıştır. Halkımıza dönük bu saldırılar “soykırım” olmasına karşın yurtsever, fedakar halkımız bu soykırıma karşı direnmiş ve direnmektedir.
İçinde bulunduğumuz süreçte de işgalci ve soykırımcı Türk devleti Kürdün tamamen imhası, Özgürlük Hareketimizin tasfiyesi için emperyalist güçlerle işbirliği yaparak tekrar saldırmak istemektedir. Daha önceki tüm denemelerinde başarısız olan ve hareketimiz karşısında büyük bir kırılma yaşayan soykırımcı Türk devleti bu kez tüm gücüyle kendisi için “varlık ve yokluk” olarak tanımladığı işgal saldırılarını yapma hazırlığındadır.

Bu temelde Efrîn işgal saldırılarının yıl dönümü olan bugünlerde, 19 Ocak’ta Avrupa’da ve 20 Ocak’ta da Tüm Kürdistan’da “Tecridi kırmak, Faşizmi yıkmak ve Kürdistan’ı özgürleştirmek için Serî Hilde” şiarıyla gerçekleşecek olan eylemlere Kürdistan gençliği ve halkımızı işgalci Türk devletinin saldırılarına ve özel savaş politikalarına karşı alanlarda olmaya ve Önderliğimiz etrafında ateşten bir çember olmaya çağırıyoruz.

Komalên Ciwan Koordinasyonu
18.01.2019

Related Articles

Bir yanıt yazın

Close