AçıklamalarGenelŞehit

Bawer Agir yoldaşımız, Onur Direnişi’nin en ön saflarında yer almıştır

 

YURTSEVER HALKIMIZA ve KURDİSTAN GENÇLİĞİNE

Faşist soykırımcı TC devletine karşı topyekûn bir direniş mücadelesi yürütülmektedir. Son 200 yıllık tarih özelde de faşist TC devletinin varlığı, Kürtlerin yokluğu üzerinden kurgulanmıştır.

Bawer Agir yoldaşımız, Onur Direnişinin en ön saflarında yer almıştır

Özgür ve onurlu Kürde dayatılan tek şey zulüm, teslimiyet yok etme ve inkar etme olmuştur. İradeli ve onurlu yaşamak isteyen Kürd’ün gölgesine bile tahammül edilmemektedir. Faşist TC devletinin temel varlık stratejisi Kürt düşmanlığı olarak gelişmektedir. Kürdün ezeli ve edebi düşmanı olan TC devletinin, faşist amaçlarını hayata geçirmek için sınırsız bir saldırı dalgasıyla tasfiye konseptini sonuçlandırmak istediği açıktır. Bu tasfiye konseptini çerçevesinde özgür kürdün tarif edilemez bedellerle kazandığı Rojava devrimi boğma amacıyla işgal ve soykırım saldırıları geliştirmiştir. Serêkaniyê, Girê Spî şehirleri şahsında Rojava insanlık devrimini boğma etkisizleştirme parçalayarak teslim alma politikası eşsiz kahramanların muazzam direnişi ile boşa çıkarılmış ve tüm dünyaya yayılmıştır. Kürdün özgürlük direnişi evrensel bir kimlik kazanarak faşizmin dünyada boğulduğu bir durumun ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Bu Onur direnişinin en ön saflarında yer alan Bawer Agir yoldaşımız fedai bir direniş çizgisinin sembolü olmasını bilerek kahramanca bir mücadele yürütmüş ve 18 Ekim 2019 tarihinde Girê Spî direnişinde şehitler kervanına katılmıştır.

Bakurê Kurdistan da yurtsever bir ailede dünyaya gelen Bawer yoldaş, faşist TC’nin Kürt düşmanlığı iliklerine kadar hissetmiş ve onurlu bir karar alarak 2012 yıllında Üniversite okurken yönünü özgürlük mücadelesine çevirmiştir. Uzun yıllar gençlik mücadelesi içesinde faaliyet yürüten Bawer yoldaş bir derviş misali devrim görevlerinin olduğu alanlarda çalışma yürütmüş emeğiyle, inancıyla, fedakarlığı ve mütevaziliğiyle bir yoldaşlık timsali olmasını bilmiştir. Yoldaşlar içerisindeki yoldaş canlılığıyla kendisini her an hissetmiş ve Önder Apo’nun ruhunu yaşayan ve yaşatan bir kişilik haline gelmiştir.

Kürdistan’ın 3 parçasında devrim çalışması yürüten Bawer yoldaş, bulunduğu her yerde halkla müthiş bir bağ kurmuş ve adeta bütünleşerek devrimci halk gerçeğinin güçlenmesinde büyük bir emeğin sahibi olmuştur. Nerede olursa olsun görev ayrımı yapmadan devrimin kesin başarıya ulaşması amacıyla hareket ederek, doğal bir önder kimliğiyle yaşamıştır. İlk katıldığı günden şehadetine kadar bu çizgide yaşamayı bir ilke haline getirmiştir. Bu yüzden Bawer yoldaş dendiğinde, akla ilk gelen ilkeli yaşam olmaktadır. Yaşamda, mücadelede, örgütlemede, eylemde ve savaşta bu ilkeli duruşuyla düşmanı her an kahretmesini iyi bilmiştir.

Bawer yoldaş, Komalên Ciwan yönetiminde yer almıştır

Doğal öncülük özelliklerinin yanı sıra Bawer yoldaş Komalên Ciwan yönetiminde de yer almıştır. Apocu gençlik hareketinin öncülük rolünü oynadığı tüm zamanlarda Bawer yoldaşta en önde yer almıştır. En zorlu görev ve çalışmalara katılma iradesi ve isteğiyle devrim yükünü sırtlama da eşsiz bir çabanın sahibi olmuştur. Özellikle faşist soykırımcı TC devletinden hesap sorma ve büyük darbeler vurma dışında bir yoğunlaşması olmamıştır. Faşist TC’nin halkımıza saldırılarına karşı büyük bir kin ve öfkeyle doldurduğu kişiliğini ateş topu haline getirerek düşmanı vurma ve hesap sorma duruşundan taviz vermemiştir. Kürdistan devrim mücadelesinin zaruri hale getirdiği Apocu fedai militan ruhta ve çizgide yaşamıştır. PKK’liğin özü olan çizgisinde yoldaşlık yaparak, emek vererek, büyük inanarak ve sonuna kadar savaşarak Apocu militanlığın yüz akı olmuştur. Kürdistan halkı, gençliği ve biz yoldaşları, Bawer Agir gibi yiğit bir militanı tanımış olmaktan ne kadar onur ve gurur duysak az kalacaktır.

Komalên Ciwan olarak, başta Bawer Agiri yoldaşımızın yurtsever ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkı ve gençliğine başsağlığı diliyor, Bawer yoldaş başta olmak üzere tüm şehitlerimizin anısı önünde saygı ve minnetle eğiliyor amaçlarını kesinlikle başarma sözünü veriyoruz. Tüm Kürdistan gençliği Şehit Bawer’in kaldırdığı direniş ve onur bayrağını zafere taşıma görev ve sorumluğundadır.

Bu temelde Kürdistan’ın yiğit gençliği yönünü intikam almanın, hesap sormanın ve zaferin yeri olan özgürlük dağlarına çevirmelidir. Kürdistan’ın her bir karış toprağını faşist TC’ye cehenneme çevirmek için direnişi Bawerce inançla yükseltmelidir.

Komalên Ciwan Koordinasyonu

22 Ocak 2020

Related Articles

Bir yanıt yazın

Close