AçıklamalarGenelRöportaj

Gençlik başkaldırı ve isyan ruhu ile yönünü Efrin direniş cephesine vermeli

Apocu Gençlik Hareketi adına Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan olarak Çağın direnişi cephesinde ,  işgalci Türk Cumhuriyetine karşı yer alan ve mücadele eden bütün gençleri selamlıyorum

Kuzey Kürdistan ve Türkiye’li gençler Türk rejim ve faşist sistemine karşı kin ve öfke dolular

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde dünyanın her yerinde Çağın direnişine yakışır eylemlerin düzenlediğine dikkat çekerek, “Eylemler, genç kadınlar, genç devrimciler, Apocu gençlik ve sosyalist gençlerin özel olarak da Kuzey Kürdistan ve Türkiye alanında faşist rejim ve işgalci Türk sistemine karşı dolduklarının göstergesidir” dedi. Ülkem, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençler, var olan faşist ve egemen rejimi hiçbir şekilde kaldıramamaktadır. Bunun içinde her imkan ve bulunan bir zeminde genç ve genç kadınlar alanlarda çıkıp kendini ifade ediyor, tutumlarını gösteriyorlar. Bu tür fırsatları değerlendiriyorlar. Bu da erkek aklı ile yürütülen rejim karşı var olan kin nefret ve öfkeyi gösteriyor.

‘Karar vermek ve harekete geçmek, tutum almak ve katılmak artık tarihidir’

bu esas üzerine böylesi önemli bir süreçte Apocu Gençlik Hareketi adına Kuzey Kürdistan ve Türkiye’li gençlere çağrı da bulundu.  Ülkem, “Çok fazla zaman kalmadı. Bu aşama ve zamanda çabuk hareket etmek gerekiyor. Eskisi gibi mücadele yürütülmemektedir. Karar vermek ve harekete geçmek, tutum almak ve katılmak artık tarihidir. Bu süreçte doğrusu tarihi bir tarz , rolünü oynar” diyerek Efrin üzerindeki durumu şöyle tanımladı: “İki aya yakındır Türk Cumhuriyeti öncülüğündeki Ortadoğu’daki bütün çeteler , uluslararası devletlerin desteği ile Efrin’e doğru ilerlemektedir. Efrin toprakları üzerinde işgalci zihniyet faşist bir sistem ile kürt halkı,diğer halk ve inançlar üzerinde katliam yapmak istiyor.”

‘ Amed, Botan ve Serhat gençliği görev ve sorumluluğunu yerine getirip yerini Çağın direnişinde almalıdır’

son olarak Kuzey Kürdistan ve Türkiye gençliğine Efrin Çağın direnişine çağrısında bulunarak şöyle konuştu: “Kuzey Kürdistan gençliği özel olarakta özyönetim direnişinde fedai ruh, Agit ve Zilan tarzı ile direnen gençler. Botan gençliği bu süreçte  Efrin Çağın direnişi karşısında sessiz kalmamalı ve tutumu belli edip yönünü cepheye vermeli. Aynı zamanda direnişçi, yurtsever, ulusunu savunan, Serhat gençliği bu tarihi süreçte kürtler öncülüğünde yürütülen son büyük savaşta kişiliğine yakışır ve başkaldırı ve isyan tarihine sahip çıkıp yönünü Efrin’e vermeli. Kürdistan’ın başkenti Amed gençliği bu tarihi süreçte pasif, bekleyen ve izleyen olmamalı. Gençlik, başkaldırı ve isyan ruhu ile yönünü Efrin direniş cephesine çevirip en büyük tarihi dersi Türk Cumhuriyeti çetesine vermeli. Bu esas üzerine bütün Kuzey Kürdistan ve Türkiye, alevi, ezidi ve değişik halk ve inanç gençliği büyük savaşta görev ve sorumluluğunu yerine getirip yerini Çağın direnişinde almalıdır.

 

Related Articles

Bir yanıt yazın

Check Also

Close
Close