AçıklamalarGenelVideo

Spot: Kadına Yönelik Şiddet

Kapitalizm, faşizm, taciz ve tecavüz, cinayet, ırkçılık, cinsiyetçilik, ekosistem üzerindeki tahribat, emek sömürüsü, doğa kıyımı, milliyetçilik eşittir Erkek Egemen Zihniyeti.  AKP-MHP, Polis, Eski sevgili, Namus bekçisi, Baba, Koca, Ağabey, Asker…

Yaşamı yaratan ve tarihin ilk emekçisi olan KADIN bugün Kapitalist sistemin en çok sömürdüğü varlık konumundadır. Kadının diline, bedenine, duygularına saldırmaktadır. Bu saldırı ve sömürü politikaları 5 bin yıldır devam etmekte. Ama biliyoruz ki tarih 5 bin yıldan ibaret değildir. Evrenin oluşumu boyunca sadece yüzde ikilik bir kısmı kaplayan kadın üzerindeki talan sömürü ve işgal politikaları bugün başka bir noktaya evriliyor.

Bugün özelde Türkiye ve Kurdistan’da AKP-MHP faşist rejiminin eli ile başta Genç Kadınlar olmak üzere kadınlar tacize, tecavüze uğramakta ve katledilmektedir. Var olan kadın mücadelesini bastırmak ve susturmak için kendi polisi ve askerleri ile taciz ve tecavüz yöntemi ile Kürt kadınlarının iradesini kırmak isteyen AKP faşizmine karşı bugün Kurdistan Özgürlük Mücadelesi yürüten kadın gerillaların tarihi direnişi şe özgürlük tarihi destansı bir şekilde yazılıyor. Ve namlulardan çıkan her mermi katledilen kadınların intikamı oluyor.

Bilge insan Önder APO şöyle diyor:

“Tarih nasıl sınıflı toplum uygarlığına kadının cins köleliği temelinde zorbalık, savaş, sömürü ve yalancılık tarihi olarak başladıysa, kadının özgürlük mücadelesi ve onun başarısıyla da bir özgürlük, barış, eşitlik ve doğruluk tarihi olarak yeniden yaratılacak ve yazılacaktır. Bütün göstergeler yeni uygarlığın şafak vaktinde kadın özgürlüğünün belirleyici rol oynayacağını ve tekrar ama daha üst düzeyde bir özgür kadın çağının yaşanabileceğini göstermektedir.

Kadının kölelik tarihi daha yazılmamıştır. Özgürlük tarihi ise yazılmayı bekliyor.

AKP- MHP FAŞİZMİNİN TACİZ, TECAVÜZ VE KATLİAM POLİTİKALARINI BOŞA ÇIKARTMAK İÇİN SEN DE ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜNE KATIL!

 

 

 

Related Articles

Close