AçıklamalarGenel

Erdoğan Efrîn’de halkın tokadını yiyecek!

“Gençler yönlerini Efrîn’e çevirip Osmanlı tokadından daha güçlü olan halkın tokadını atmalılar”

‘EFRÎN ŞAHSINDA ORTAK CEPHE…’

Kuzey Suriye gençliği 22.02.2018 tarihinde bir platform ilan etti. Bu platformla amaçladıkları, Efrîn’de çağın büyük direnişine dahil olmak isteyen başta Kürdistan gençliği olmak üzere, Ortadoğu ve dünyadan tüm gençlerin Efrîn’e ulaştırılmasında bir köprü rolü oynamaktır.

Efrîn direnişi öyle bir ruh yarattı ki sadece yurtsever gençlik değil dünyanın dört bir yanından, ezilenden yana olan herkes, sömürgeci faşist rejimlere karşı olan herkes bugün tek yürek, tek ses olarak Efrîn direnişine akın etmeye başladı. Bu akışı süreklileştirmek için de Efrîn’de on binleri, yüz binleri bir araya getirerek faşist rejimlere karşı Efrîn direnişi şahsında ortak bir cephe oluşturmak için tüm ülkelere, halklara, özelde de gençler ve genç kadınlara çağrı yapmaktalar.

‘TÜM TEKNİKLERİNE RAĞMEN TESLİM ALAMADILAR’

Efrîn’de direnenler, aslında sömürgeci faşist TC devletinin JÖH’leri, PÖH’leri, korucuları, özel kuvvetleri, Kayseri Bolu Tugayları, savaş uçakları, tekniği, yani ne kadar gücü varsa hepsine karşı savaşmaktadır. Faşist TC devleti tekniğine, uçaklarına güvenerek direnen halkların iradesini kırabileceğini sanmaktadır. Nasıl olsa tüm devletler sessiz, herkes bu katliamlara; sivillerin, çocukların katliamlarına göz yumuyor, tüm dünya susmuş ise ve benim de bu kadar tekniğim varsa yakarım, yıkarım, diyen bir çetebaşı ve onun uşakları topyekûn bir saldırı içerisine girmişlerdir. Hesap edilmeyen tek şey, ne teknikle ne de fiziki güçlerle halk iradesinin asla teslim alınabileceğidir. Bugün tüm devletler ortak bir şekilde bu katliamlara göz yumuyorsa; dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun, her kesimden halklar da bugün direnişin yanında, içinde, cephelerinde yer almaktadır. Topyekûn bir direniş başlatmışlardır.

Çetebaşı Erdoğan ve AKP-MHP-CHP rejimi vatan elden gidiyor naralarıyla halkın ırkçı duygularını kabartmaya çalışırken, tamamen yalana dayalı inkâr siyasetiyle de tüm dünyaya sahte Efrîn senaryolarını duyurmaktadır. Daha dün bile Efrîn’e destek amaçlı yola çıkan sivil konvoyu savaş uçaklarıyla tüm dünyanın gözü önünde bombalayan faşist TC devleti, hâlâ sivil katliamlarına devam etmektedir. Nasıl ki düştü düşecek dediği Kobanê bugün Önder Apo felsefesiyle inşa ediliyorsa, Efrîn de aynı ruhla hem bu direnişi zafere götürecek hem de bu direnişle birlikte tüm dünyada ezilen halkların ortak yaşamını inşaya vesile olacaktır.

‘GENÇLER PLATFORMLA İLETİŞİME GEÇMELİ’

Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan olarak, Kuzey Suriye gençliğinin tüm faşist rejimlere karşı Efrîn için oluşturdukları seferberlik platformunu anlamlı bulduğumuzu ve desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. Nasıl ki Kobanê direnişinde dünyanın her yerinden gençler Kobanê’ye akın edip başardılar ise bugün yine aynı şekilde Kürdistan’ın dört parçasından; Ortadoğu, Avrupa ve tüm dünyadaki gençler, başkaldırmalı, direnişe geçmeli ve bu platformla iletişime geçip Efrîn’e ulaşmalı, Efrîn zaferine ortak olmalıdır. Başurê Kurdistan gençliği, Maxmur gençliği, Bakur gençliği, enternasyonal devrimci gençler bu seferberlik çağrısına cevap olmuş ve Efrîn direnişine katılmıştır. Ancak tüm dünya devletlerine en büyük cevap, en büyük başkaldırı daha büyük görkemli katılımlarla olacaktır.

‘HALKIN TOKADINI ATALIM!’

Bu nedenle Kürt, Türkmen, Arap, Süryani, Ermeni, Asuri ve tüm enternasyonal devrimci gençler, Erdoğan-DAİŞ çetelerine karşı yönünü Efrîn’e çevirmeli ve çağın görkemli direnişinde Erdoğan faşist sürülerine Osmanlı tokadından daha güçlü olan halkın tokadını atmalıdır. Tüm faşist sömürgecilere karşı Seri Hilde ruhuyla direnen halklar mutlaka kazanacaktır. Efrîn direnişi mutlaka kazanacaktır.

Related Articles

Bir yanıt yazın

Check Also

Close
Close