AçıklamalarGenelŞehit

KJC ve KC: ‘Nurhak arkadaşın silahını kaldırmak faşizme karşı SERİ HİLDE ruhu ile direnişe geçmektir’

“Nurhak arkadaşın silahını kaldırmak faşizme karşı Seri Hılde ruhu ile direnişe geçmek bizim için farzdır.”

Yoldaşımızın başta değerli ailesine ve aynı zamanda mücadele arkadaşı olan ablası ve tüm mücadele arkadaşlarına, yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.

‘BÜYÜK EMEĞİN SAHİBİ’

“Ankara’da üniversite yıllarında PKK mücadelesi ile yakından tanışıp ve zaten yurtsever bir aile geleneği olan Nurhak arkadaş 2008 yılında mücadeleye katılmıştır. Partiye katıldıktan sonra 2015 yılının sonuna kadar gençlik çalışmalarımızda yer alan Nurhak arkadaş gençlik hareketinin ve özelde de genç kadın hareketinin gelişiminde uzun yıllara dayanan büyük bir emeğin sahibi olmuştur. Daha sonra YJA-STAR çalışmalarına geçen Nurhak arkadaş büyük özlem duyduğu kuzey dağlarına Dersim’e yol almak için 2017 baharında yola koyulmuş ve özlem duyduğu mekanlarda şehitler kervanına katılmıştır.

‘COŞKUSU HİÇ EKSİLMEDİ’

Nurhak yoldaş katıldığı ilk günden itibaren sıcak, samimi, insanı tüm benliği ile saran içten gülüşleri ve doğal katılımıyla tüm yoldaşları için moral kaynağı olmuştur. Bakurê Kurdistan’da uzun yıllar çalışma yürüten Nurhak yoldaş öz yönetim direnişlerinde efsanevi direnişler gösteren YDGH-YDGK yapılanmalarının kuzeyde ilk örgütlenme çalışmalarında yer almış ve YDGK (Yurtsever Devrimci Genç Kadın) hareketinin kuruluş ilan bildirisini bizzat kendisi kaleme almıştır. Halkına, hareketine büyük bağlılığı olan, dağların tutkunu Nurhak arkadaş özellikle fedakar ve emekçi yönleriyle her zaman bize örnek olmuştur. Çalışma alanlarında karşılaştığı tüm zorluklara rağmen, zorlu zindan yıllarına rağmen katılımında ve bağlılığındaki coşku heyecan bir an olsun eksilmemiş aksine her zaman yüksek moral sahibi olmuş ve bize de güç vermiştir.

Komalên Ciwan ve Komalên Jinên Ciwan örgütleri olarak mücadelemizde büyük emekleri, katkıları olan Nurhak arkadaşın önünde saygıyla eğiliyor ve onun bize devrettiği mücadele bayrağını zafere götüreceğimizin sözünü veriyoruz.”

‘NURHAK ARKADAŞIN SİLAHINI KALDIRALIM!’

Aynı zamanda tüm yurtsever, devrimci gençliğe özelde genç kadınlara; başta Bakurê Kurdistan’da olmak üzere mücadelenin birçok alanında emeği olan Nurhak arkadaşın silahını kaldırmak faşizme karşı Seri Hılde ruhu ile direnişe geçmek bizim için farzdır. Bunun için sömürgeci AKP çetelerinden hesap sormak, intikam almak bizim için şehitlere bağlı olmanın en temel ölçütüdür. Bu temelde Nurhak arkadaş için verdiğimiz intikam sözünü yeniliyor ve sözümüz pratiğimiz de olacaktır diyoruz.

Related Articles

Bir yanıt yazın

Close